Živel je nekoč  en medved po imenu Ed.

Ed je živel v širni deželi Štajerski in njegov oče je bil tam mogočen vladar in mama je bila plesalka v mednarodnem cirkusu. Oba starša sta imela z Edom velike načrte. Oče je sina vsak dan vodil na obhode po gozdu in ga seznanjal z gozdnimi pravili in prebivalci. Ed se je hitro učil, vendar je vedno za korak zaostajal. Mladi medved se je namreč rodil brez leve šapke. Oče je nejevoljno gledal šepajočega sina in se mnogokrat nanj ujezil, ko ni zmogel tako hiteti. »Kako boš ujel ribo v potoku, če še koraka z mano ne držiš?«, je zaskrbljeno spraševal. Ed je dobro vedel kako se ulovi ribo...

Zgodba o medvedu Edu in njegovih prigodah je nastala v Zasavju. Poleg besedila, predloga vsebuje tudi uglasbene pesmi. V Zasavskem koncu na podlagi besedila nastaja muzikl, v Mariboru in Lenartu pa smo v tem tednu s prvim srečanjem otvorili pričetek nastajanja lutkovne predstave.

Vključeni uporabniki vstopajo v njim prilagojen proces izdelave lutk in predstave. Lutka je med drugim lahko tudi terapevtsko sredstvo, prav tako celoten proces izdelave predstave.

Srečanja so in bodo izredno prijetna tudi zaradi Ajde in Primoža, ki srečanja pripravljata. Jasno je, da sta oba s področja izdelovanja lutk izredno izkušena, da uživata v tem in da uživata tudi pri delu z uporabniki. Na prvem srečanju smo se na veliko smejali, zabavali, se na zelo izviren način spoznavali med seboj in pa s samim besedilom.

Par utrinkov s prvega srečanja v Mariboru…

Kategorije: BLOG