Želim kvalitetno življenje.  Želim se samostojno odločati in imeti vpliv na potek mojih dni. Želim živeti tako, kot sam hočem.

Ustvarjanje kakovostnega samostojnega prebivanja je ena izmed temeljnih potreb in razvojnih nalog vsakega odraslega. Tudi tistih odraslih (ali pa sploh tistih), ki živite z več omejitvami kot splošna populacija oz. vas, invalidnih oseb. Nihče ne zmore vsega in nihče ni dober v vsem, ne glede na to pa imamo vsi pravico živeti polno in samostojno življenje.

Namen projekta »S teboj lahko…« je ustvarjanje podpornega sistema za invalidne osebe, katerega glavna naloga in cilj je podpora k čim bolj samostojnemu prebivanju in dvigu kvalitete življenja vključenih oseb. Želimo zvišati vašo vključenost v skupnost  ter občutek koristnosti in sprejetosti s strani okolice.

Marsikdo izmed vas pove, da ga ob vstopu na vlak, prestrelijo obsojajoči pogledi ostalih potnikov, da se ob naključnem srečanju na ulici, ljudje umaknejo bolj kot bi bilo to potrebno ter da čutite, da je ljudem ob stiku z vami neprijetno.

Pravite da bi si želeli biti bolj samostojni, iti kdaj na koncert, v kino, sami v nakup novih čevljev. Se sami odločati o preživljanju prostega časa.

In navsezadnje pravite, da vam je pogosto dolgčas, pogrešate družbo, pogovor, prijatelja.

Z projektnimi aktivnostmi naslavljamo vse opisane prepreke.

Kako?

Projektna ekipa je zasnovala aktivnosti socialne aktivacije, ki bodo vam, uporabnikom naših storitev, omogočile krepitev samostojnosti, kvalitete prebivanja in vključenosti v skupnost.

Aktivnosti bodo prilagojene vam, vašim potrebam ter željam.

Morda nekdo potrebuje razvoj kuharskih sposobnosti, spet nekdo drug pomoč pri iskanju aktivnosti v okolju in tretji pomoč pri urejanju pretečene osebne izkaznice. Ali pa zgolj družbo, pogovor, smeh.

Prisluhnili vam bomo in vam pomagali k odkrivanju potreb, morda tudi tistih, o katerih do sedaj še niste razmišljali.

Vse vas, ki imate po ZSVI izdano odločbo o priznanju statusa invalida in si želite bolj kakovostnega in samostojnega prebivanja, vabimo k sodelovanju.

V sodelovanju bomo lahko… naj domišljija in kreativnost naredita svoje.